Meteen naar de inhoud

vrienden

Vrienden van Duurzaam Hintham bundelen krachten

Een duurzame wijk van en voor bewoners

In Hintham willen bewoners zelf aan het roer staan bij verduurzamen van hun wijk. Zij bedenken wat voor hun wijk de beste manier is om van het aardgas af te gaan en wat dan de beste alternatieven zijn. Andere partijen zijn welkom mee te denken en mee te doen, maar bewoners moeten kunnen blijven beslissen.

Om te beginnen is er de actie ‘Vrienden van Duurzaam Hintham’. Door vriend of vriendin te worden laat je als bewoner zien dat ook jij graag een duurzame wijk wil. Met een tientje per jaar steun je niet alleen de acties van Duurzaam Hintham, we staan zo ook sterker in onze relaties met de gemeente, Woonstichting JOOST en andere partijen die zich nog melden.

Coöperatie
De komende jaren gaat er van alles gebeuren. Zo moeten in alle buurten woningen worden geïsoleerd en aangepast. In Hintham-Zuid wordt een warmtenet aangelegd en er komt een warmtebedrijf dat de warmte levert. Er wordt ook gewerkt aan de collectieve aanschaf en plaatsing van zonnepanelen.
Steeds is de vraag hoe dat het beste gaat, wie dat gaat doen en hoe dat moet worden betaald. De oprichting van een coöperatie lijkt een goede manier om die vragen te beantwoorden in het belang van bewoners en hun belangen te behartigen. Per thema of buurt kan de organisatie van de coöperatie worden aangepast en toegespitst.

Coöperatie Duurzaam Hintham is in oprichting. Word nu alvast ‘Vriend van Duurzaam Hintham’ via info@duurzaamhintham.nl.